Over mij

Over mij

Van jongs af aan wilde ik dingen altijd al anders. Gek op de natuur en verwonderd door leven. Tot mijn vader overleed toen ik in mijn puberteit zat en ik dat echt niet begreep. Mijn vader was mijn maatje, dat hij er niet meer was kon ik gewoon echt niet begrijpen. Veel leed volgde door de keuzes die ik maakte. Mijn lijf zat op slot, mijn hart zat dicht, mijn hoofd had het overgenomen. Ik ging overleven.

In een weg van vallen en opstaan, oerkracht heb ik, ben ik in aanraking gekomen met verschillende manieren van mijn lichaam ervaren. Er was een grote disbalans in mijn denken en voelen. Ik merkte dat ik vaak met mijn hoofd andere dingen koos dan ik eigenlijk voelde in mijn lichaam. Zo had ik bijvoorbeeld een relatie waar ik super mijn best deed om dat te laten slagen, terwijl ik mij eigenlijk helemaal niet veilig voelde bij deze man.

Vertrouwen

Ik durfde niet te vertrouwen op mijzelf, een ander zou het in mijn ogen wel beter weten. Confrontaties ging ik graag uit de weg. Tijdens mijn ontwikkeling hierin kwam ik erachter dat door juist vanuit mijn lijf, mijn intuïtie, de dingen te doen, dat dingen heel anders en veel kloppender gingen verlopen. Vervolgens heb ik cursussen en opleidingen gevolgd die als doel hadden mij steeds bij de les te houden in mijn zelfontwikkeling. Namelijk dit uit mijzelf blijven doen lukte niet. Het leven kreeg mij steeds weer in zijn greep. Ik merkte dat vaak aan mijn lijf. Ik voelde pijntjes, had geregeld last van een koortslip, langdurige verkoudheden, niet zwaar ziek maar ook absoluut niet fit en mijn hoofd volgen was nog steeds mijn sterkste patroon.

Ten koste van

Tot ik ging merken dat het werk wat ik deed niet goed voor mij was. Ik ervaarde veel stress en ik wilde altijd bereikbaar zijn voor mijn werk. Ik was bang om fouten te maken en voelde me daardoor niet goed genoeg. Ik raakte mijn energie met dit werk kwijt. Mijn energie kwam terug als ik mensen helpen kon met mijn ervaringen. Daar ben ik gericht opleidingen in gaan doen. Wat het geweldige daaraan was, was dat je je eigen cursus materiaal was. Je ging met jezelf aan de slag en zo leerde ik niets uit een boekje, maar uit mijn eigen lijf!

Ik hou van mij

Hier is het dat ik ben gaan ervaren wat het is om echt goed voor jezelf te zorgen en lukte het mij ook om dat goed te doen en te blijven doen. Het leven en de mensen om mij heen gingen niet meer met mij aan de loop. En als dat wel het geval is, dan merk ik dat en ben ik in staat om er wat aan te doen. Ik voel of mijn energie hoog of laag is en ik weet wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat ik mij goed voel, gezond en fit ben, geniet van wat ik doe en in mijn kracht sta. Ik weet wat het beste en het fijnste voor mij is en dat gun en geef ik mijzelf. Dat uit zich in mijn relatie, in de omgang en opvoeding van mijn kinderen en in contact met mijn hond en met de mensen waarmee ik werk en omga.

Waar hou ik nog meer van 😉

Ik hou van de natuur en van natuurlijkheid in mensen, dieren en dingen. High tea’s  vind ik fantastisch om te nuttigen en om te maken. Creativiteit is mijn levensader en dat uit zich in schilderen, tekenen, knutselen en van afvalmaterialen de leukste dingen maken, lekker ook samen met mijn kinderen. Uitwaaien doe ik erg graag op het strand en ik hou dan ook enorm van het strand en de zee en de uitgestrektheid en de kracht ervan.

Wat je over mij mag weten:

Ik ben een liefdevol mens die enorme rust ervaart. Ik ben niet van de verhalen en oppervlakkigheden. Ik hou van mijzelf en daarmee ook van de mensen om mij heen. Ik zie mijzelf als energie en meer dan alleen een lichaam. Mijn visie is dat vanuit energie alles en iedereen met elkaar verbonden is. Zie ik jou, dan zie ik mij en andersom.

Dat ontvang ik graag in rust en liefde in plaats van voortdurende veroordeling, wanprestatie, niet waardevol zijn of negativiteit. Daardoor ervaar ik de ruimte om er wat mee te mogen. Dat is wat ik mijn klanten ook gun, rust, ruimte en liefde voor jezelf en wat je bij jezelf en de ander ervaart.

Daarmee ben ik ook eerlijk en direct, liefdevol confronterend zeg maar. Ik zoek voor mijzelf altijd naar oplossingen en kijk vanuit de positie waar ik sta. Dat is ook de manier waarop ik met mijn klanten werk.

Ik ben een doener en een aanpakker. Zie of ervaar ik iets dan ga ik ermee aan de slag, duik ik erin en kom ik met ontwikkeling en bewustwording rijker weer boven. Dat is ook hoe ik werk, ervaring en informatie maken dat er ontwikkeling en transformatie mogelijk is. Natuurlijk kan dat soms eng zijn, maar angst is een emotie die gevoeld mag worden en vaak het verhaal van je hoofd wat niets meer of minder is dan weerstand. En weerstand? Dat is voor mij een uitdaging.